عوارض مصرف دمیترون در بارداری

تهوع و استفراغ ناشی از بارداری در بسیاری از خانم ها رخ می دهد و معمولاً در هفتههای پنجم تا هجدهم بارداری این احساس را دارند که در صبح هنگام این احساس شدیدتر است.
استفراغ های شدید بارداری تقریباً در 80 درصد خانم ها خود را نشان می دهد و درمان های دارویی برای کنترل تهوع و استفراغ وجود دارد تا کیفیت زندگی مادران را بهبود بخشد و شرایط سخت را برای آنها آسانتر کند. یکی از داروهای ضد تهوع که بسیار رایج است، دمیترون می باشد که بعضی از خانم های باردار علاقمند هستند برای از بین رفتن حالت تهوع و استفراغ از این دارو در دوران بارداری استفاده کنند. البته باید اطلاعات کاملی در رابطه با هر کدام از داروهایی که قرار است در دوران بارداری مصرف شود داشته باشید، زیرا تاثیر قابل توجهی روی سلامت مادر و جنین در این دوران دارد و باید همه داروها زیر نظر پزشک مصرف شود.
در این مقاله تصمیم داریم اطلاعات بیشتری در رابطه با داروی دمیترون در اختیار شما قرار دهیم تا در رابطه با عوارض، اثربخشی و موارد استفاده آن در بارداری آشنا شوید.
دمیترون داروی ضد تهوع و استفراغ بارداری
احساس بد حالی و بی اشتهایی که بعد از تهوع و استفراغ در دوران بارداری به سراغ خانم های باردار می آید احساس ناخوشایند و ناراحت کننده ای است و همه خانم ها دوست دارند که این احساس را کنار بگذارند. علت اصلی این شرایط بالا رفتن هورمون های بارداری مثل هورمون بتا hcg، کمتر شدن حرکات دستگاه گوارش، میکروب معده و پایین آمدن بعضی از مواد معدنی و علاوه بر آن یک سری عوامل ژنتیکی و روانی مثل بروز مشکلات در بارداری می باشد.
به منظور کنترل و بهبود این حالت تهوع و استفراغ ها شیوه های متفاوتی وجود دارد که درمانهای دارویی یکی از این روش ها می باشد. داروهای زیاد و متفاوتی برای جلوگیری از تهوع و تسکین آن وجود دارد که باید حتماً حالت های خود را برای پزشک متخصص شرح دهید تا آنها با تخصص خود یک نمونه از داروها یا ترکیبی از آنها را به شکل خوراکی یا تزریقی تجویز نمایند.
یکی از نام های تجاری داروی اندانسترون، دمیترون می باشد که برای کنترل تهوع و استفراغ استفاده میشود. اندانسترون در واقع دارویی است که به منظور درمان تهوع و استفراغ های ناشی از درمان های شیمی درمانی، اشعه درمانی یا رادیوتراپی و استفراغ های بعد از جراحی های مختلف و عفونتهای شدید روده و معده مورد استفاده قرار می گیرید و تجویز میشود.
بهترین دارو برای تهوع بارداری
واکنش بدن و پاسخی که به داروها و تاثیر آنها میدهد در افراد مختلف با توجه به شرایطی که دارند متفاوت خواهد بود و یک روش درمان برای همه افراد جواب نمیدهد. بهترین دارو برای هر فرد همان دارویی است که با شرایط بدنی و حالت های روانی و حساسیتهای ژنتیکی فرد مطابقت داشته باشد و با توجه به در نظر گرفتن اینها تعیین شود.
در رابطه با تهوع بارداری با در نظر گرفتن شدت علامت ها و تاثیرات آنها و سلامت روحی و جسمی مادر درمان ها انجام می شود و یک داروی مشخصی برای همه خانم ها و همه حالتهای آنها تجویز نمیشود.
نام های مختلف اندانسترون
همانطور که پیش تر اشاره کردیم اندانسترون یکی از داروهای ضد تهوع است که دمیترون یکی از نام های تجاری آن می باشد، اما ممکن است این دارو را با اسم های دیگری هم در داروخانهها مشاهده کنید که شامل موارد زیر می باشد:
-
زوفران (Zofran)
-
زوپلنز (Zuplenz)
-
اونداستور(ondastover)
-
اودیترون (Oditron)
-
اندامین (Ondamin)
-
اندانمکس (Ondanmex)
انواع شکل های داروی اندانسترون
داروی اندانسترون به شکل های مختلفی موجود است که دکتر با توجه به شرایط فرد آنها را تجویز میکند. انواع شکل های داروی اندانسترون از قرار زیر است:
-
شربت و محلول اوندانسترون 60 میلی گرمی
-
قرص دمیترون 4 و 8 میلی گرمی
-
آمپول دمیترون 4 ، 8 و 32 میلی گرمی
-
مصرف انداسترون یا دمیترون در بارداری
دمیترون علاوه بر کنترل حالت تهوع و استفراغ، برای بهبود و تهوع استفراغ ناشی از بارداری هم تجویز میشود. در چند سال اخیر استفاده از این دارو رواج بیشتری پیدا کرده و تقریباً در 23 درصد از موارد مربوط به تهوع و استفراغ ناشی از بارداری، این دارو را تجویز میکنند.
متاسفانه بیشتر این حالت ها در سه ماهه اول بارداری رخ می دهد که سه ماهه سرنوشت ساز و حساسی است و باید کنترل ویژه ای روی نوع غذاها و داروهایی که استفاده می شود داشته باشید.
یکی از نگرانی هایی که در سطح جهان در رابطه با این موضوع وجود دارد این است که افزایش مصرف این دارو ممکن است خطر آفرین باشد زیرا هنوز تاثیرات احتمالی آن روی جنین کاملا مشخص نشده است.
گروه دارویی دمیترون در بارداری
محققان معتقدند که این دارو در گروه B داروهای بارداری قرار میگیرد و مطالعات حیوانی نشان داده که خطری برای جنین از نظر این دارو وجود ندارد ولی هنوز مطالعات کامل و کافی در رابطه با تاثیر آنها روی خانم های باردار و جنین آنها انجام نشده و مطالعات در این زمینه کم و محدود است. ولی باید در نظر داشته باشید که شواهد متناقضی در رابطه با تاثیرات این دارو روی جنین وجود دارد و هنوز نمی توان نظر قطعی در رابطه با ایمنی این دارو در بارداری داد و اطمینان خاطر 100 درصد در رابطه با ایمن بودن آن وجود ندارد.
عوارض دمیترون بر روی جنین و بارداری
اندانسترون یا دمیترون خیلی راحت از جفت عبور میکند و به جنین می رسد. تحقیقات مختلفی در رابطه با تاثیرات مصرف اندانسترون در بارداری در سه ماهه اول انجام شده، ولی متاسفانه نتایجی که از این تحقیقات بر آمده نشان دهنده موارد ضد و نقیضی در رابطه با ایمنی این دارو می باشد. زیرا تحقیقات نشان داده که استفاده از این دارو باعث ناهنجاری های جدی مثل شکاف دهانی و مشکلات قلبی شده است و بعضی دیگر معتقدند که تاثیر منفی روی جنین ندارد.
علاوه بر آن به نظر میرسد دمیترون از نوع تزریقی خطر بیشتری در رابطه با ناهنجاری ها دارد، اما لازم است که مطالعات و تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. اما فقط در صورتی که تهوع و استفراغ شدید در طول دوران بارداری داشتید و بقیه درمان های ضد تهوع پاسخی نداد، می توانید از این دارو استفاده کنید و بهتر است تا حد امکان از استفاده از این دارو در دوران بارداری صرف نظر کنید.
عوارض جانبی دمیترون
داروها علاوه بر تاثیرات درمانی، تاثیرات جانبی نامطلوب هم میتوانند داشته باشند که در بعضی از افراد بروز می کنند. اگر بخواهیم از بعضی عوارض جانبی دمیترون نام ببریم می توان به موارد زیر اشاره کرد.
-
یبوست
-
سبکی سر و سرگیجه
-
ضربان قلب سریع
-
سردرد
-
ضعف و خستگی
-
خواب آلودگی
-
مشکل در دفع ادرار
میزان مصرف دمیترون در بارداری
با در نظر گرفتن نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو در بارداری اشاره شد، بهتر است هرگز به هیچ عنوان به شکل خودسر و بدون مشورت با پزشک متخصص حتی با توصیه افراد معتمد در اطراف خود از این دارو در طول دوران بارداری استفاده نکنید و حتماً پزشک باید این دارو را برای شما تجویز کند و باید شرایط شما بررسی شود. هیچ وقت حتی اگر دکتر برای شما تجویز کرده بود مقدار مصرف این دارو را به صورت خودسر افزایش ندهید.
در نهایت این واقعیت را نمی توان انکار کرد که دمیترون یکی از دارو های خوب و موثر برای جلوگیری از تهوع و استفراغ است، اما نباید اولین انتخاب دارویی شما برای درمان تهوع، حتی در موارد شدید باشد و باید به پزشک مراجعه کنید تا شرایط شما بررسی شود و در نهایت این دارو برای شما تجویز شود.
باید در نظر داشته باشید که به شکل قطعی نمی توان گفت که تاثیر منفی روی بارداری و جنین ندارد و بهتر است وقتی استفاده شود که بدن مادر در برابر بقیه داروهای ضدتهوع مقاومت نشان دهد و چارهای جز مصرف دارو باقی نماند.
بر اساس رای 10 نفر از بازدیدکنندگان
نظر خود را بنویسید