کرونا به معنی تاج خورشید می باشد و شکل ظاهری آن هم در زیر میکروسکوپ شبیه به تاج سلطنتی است و گستره وسیعی از ویروس ها را دربر می گیرد که ساده ترین نوع آن ها یک سرماخوردگی معمولی می باشد و شدید ترین و پیچیده ترین حالت هم بیماری کرونا است که بروز آن در شهر ووهان چین رخ داد و میتوان گفت ووهان چین اولین شهری بود که به این ویروس درگیر شد و آن را به سایر کشورها منتقل کرد و در حال حاضر بیشتر کشورهای آسیایی و اروپایی و آمریکا نیز درگیر این ویروس هستند.

 برای رهایی از این ویروس و کنترل شرایط و پیشگیری از بروز آن بهتر است در رابطه با ویروس کرونا اطلاعات لازم را داشته باشید تا عملکرد بهتری در این شرایط از خود بروز دهید.

همانطور که گفته شد ویروس کرونا شکل های ساده تا پیچیده ای دارد که شکل ساده تر آن را در گذشته با بیماری‌هایی مثل آنفولانزا و سارس می‌شناختیم، ولی جدیدترین نوع و یکی از پیچیده ترین حالت های این ویروس که امروزه در جهان شیوع پیدا کرده ویروس کرونا می باشد که سرعت انتقال آن بسیار بالا بوده و طی مدت زمان کوتاهی از بروز این بیماری، بالغ بر 12 هزار نفر در سراسر دنیا به آن مبتلا شده اند و حدود 300 نفر از افرادی که به این بیماری دچار شده اند فوت کرده‌اند و هر روز این آمار در حال افزایش می باشد.

 

علائم و نشانه های بیماری کرونا و راه های پیشگیری از آن

 

تاریخچه بیماری کرونا و منشاء آن

ویروس کرونا در واقع یک ویروس عفونی بوده که از راه گلو و سینوس ها به دستگاه تنفسی وارد شده و همه این مجاری را درگیر می‌کند و پس از مدتی تمام حجم ریه را اشغال می‌کند و معمولا افرادی که دچار بیماری کرونا می شوند تنفس بسیار سخت و دشواری دارند.

 جالب است بدانید که در سال‌های گذشته دانشمندان انواع ویروس کرونا را بررسی و مطالعه کرده اند اما در اواخر سال 2019 میلادی جدید ترین نوع ویروس کرونا در چین شیوع پیدا کرد و سرعت انتقال بیماری کرونا آنقدر زیاد شد که قربانیان روز به روز افزایش پیدا کردند و وضعیت کشور چین به حالت اضطراری در آمد و تا جایی پیش رفت که تمام شهر به حالت قرنطینه در آمده است.

 ویروس‌های کرونا در گذشته منشاء حیوانی داشتند و نوعی از این کرونا ویروس در گذشته مربوط به شتر بوده و بیماری سارس هم از خفاش و گربه به انسان ها رسیده است.

جدیدترین ویروس کرونا که در حال حاضر در حال گسترش بوده و از ووهان چین نشأت گرفته است ناشی از محصولات دریایی مثل نهنگ سفید و حیوانات زنده مثل خرگوش و مارمولک باشد تا قبل از بروز بیماری کرونا، سارس یکی از مهمترین بیماری‌های خطرناک در دنیا بود که منشاء آن نیز کرونا ویروس ها بودند و از خاورمیانه شروع شد و کشته‌های زیادی بر جای گذاشت و در حال حاضر جدیدترین نوع آن در حال گرفتن قربانی در قسمت‌های مختلف دنیا می باشد.

 

علائم و نشانه های بیماری کرونا

فردی که مبتلا به کرونا می‌شود در ابتدا علایمی شبیه سرماخوردگی ساده دارد و هرچه زمان می‌گذرد علائم آن تشدید شده و با آبریزش بینی، گلودرد شدید و تب همراه است و سردرد و تنگی نفس جزو مهمترین عوامل بیماری کرونا محسوب می‌شوند و کسانی که مشکلات تنفسی یا بیماری قلبی دارند و سیستم ایمنی آنها ضعیف تر از سایرین است و همچنین افراد مسن و کودکان و افراد مبتلا به سرطان ها بیماری های نقص ایمنی بیشترین آسیب را از کرونا ویروس ها می بینند.

بنابراین علائم بیماری کرونا شامل تب طولانی مدت، گلو درد شدید، آبریزش بینی، تنگی نفس، سرفه خشک و سردرد می باشد.

در موارد خفیف علامت های بیماری شبیه سرماخوردگی ساده می باشد و خیلی از افراد آن را با آنفولانزا اشتباه می‌گیرند، اما بیماری کرونا هر روز شدت بیشتری پیدا کرده و سرفه ها شدید تر می شوند و تب بالا و درد و ضعف بدن از دیگر عوامل بروز بیماری در افراد می باشد و وقتی که این بیماری وارد بدن شود ویروس ها تمام کلیه و دستگاه تنفسی افراد را درگیر کرده و باعث ایجاد مشکلات شدید و جدی در او می‌شود.

دوره نهفتگی ویروس کرونا باعث عدم آگاهی افراد از جایگزین آن در بدن می‌شود و اولین علائم آن تب خفیف در بدن فرد مبتلا می باشد که بعد از کمی تب و سرفه های خشک در فرد مبتلا آغاز می شود و بعد از 7 تا 10 روز تنگی نفس، حاصل آن سرفه های گاه و بیگاه خشک می باشد و رفته رفته این علائم شدت پیدا می کنند و بیمار راهی بیمارستان می شود تا وضعیت ویروس کرونا در وی بررسی شود.

 

علائم و نشانه های بیماری کرونا و راه های پیشگیری از آن

 

تاثیر و علائم بیماری کرونا در کودکان

یکی از موارد امیدوار کننده که در رابطه با ویروس کرونا در مبتلایان دیده می شود این است که با وجود افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا، کودکان در مقایسه با سایر گروه های سنی کمتر به این ویروس دچار می‌شوند و حتی با دچار شدن به این ویروس علائم حاد را در خود نشان نمی‌دهند.

همانطور که می دانید سیستم دفاعی بدن کودکان و نوجوانان نسبت به سایر افراد مقاوم تر بوده و در برابر بیماری کرونا پایداری بیشتری دارند و به همین دلیل علائم بیماری کرونا هم در ای

ن افراد و در این رده سنی کمتر خود را نشان می دهد. اما این به این معنی نیست که کودکان باید کاملاً از بابت عواقب این بیماری خیال آسوده داشته باشند و بهتر است آموزش های لازم به آنها داده شود.

 

راه‌های پیشگیری از ویروس کرونا و خطرات آن

ویروس کرونا جدیدی که هم اکنون در دنیا در حال شیوع و گسترش است، هفتمین کرونا ویروسی بوده که توسط دانشمندان شناخته شده است و آن قدر ناشناخته می باشد که هنوز واکسن و درمانی برای آن وجود ندارد و همانطور که گفته شد علائم اولیه آن سرفه؟ تب و مشکلات تنفسی می باشد و تمام اینها بعد از چند روز شدت پیدا می‌کند و باعث بروز آثار مخرب روی کبد، کلیه و گوارش انسان می‌شوند و پیشگیری از آن کار دشواری نیست و با رعایت نکات بهداشتی و مواردی که در ادامه ذکر می شود، به راحتی می توانید از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کنید.

مهمترین عامل پیشگیری از بروز ویروس کرونا شستشوی صحیح و مرتب دست ها می باشد و بهتر است قبل و بعد از غذا و همچنین برای حضور در مکان های عمومی، مرتب دست های خود را بشویید و از لمس صورت و مجاری تنفسی و بینی خودداری کنید و تا جایی که امکان دارد کمتر به مهمانی ها رفته و از دست دادن، دیده بوسی و لمس افراد دیگر پرهیز کنید و با توجه به اینکه ویروس کرونا معمولاً 9 روز زنده میماند، بعد از لمس هر سطح و محیطی حتماً دست خود را بشویید و تا جایی که امکان دارد در محافل عمومی از ماسک فیلتردار، دستکش و موارد بهداشتی دیگر استفاده نموده و پس از استفاده آنها را دور بیندازید و مجدداً ضدعفونی کردن را انجام دهید و چنانچه در طول روز هر 20 دقیقه یکبار 20 ثانیه دست خود را شستشو دهید تقریباً خیالتان از بابت بروز ویروس کرونا باید راحت باشد.

پس همانطور که گفته شد شست‌وشوی دست و صورت اولین گام برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا می باشد و اگر این کار به صورت صحیح و اصولی انجام شود و از لمس صورت و قسمت‌های مختلف تنفسی با دست پرهیز کنید و مواردی که گفته شد را رعایت کنید و دستهای خود را با آب و صابون و ژل ضدعفونی کننده حاوی الکل بشویید تا حد زیادی از بروز آنها جلوگیری کرده اید.

 

راه های پیشگیری از کرونا

 

سعی کنید در زمان سرفه و عطسه نکات بهداشتی را رعایت کنید و حتما جلوی صورت خود را با دستمال تمیز بپوشانید و بعد دستمال را در سطل زباله بیندازید و تا جایی که امکان دارد در فاصله ای بیش از یک متری از اطرافیان قرار بگیرید و از دست دادن و روبوسی خودداری کنید.

همچنین در جاهای عمومی از ماسک استفاده نمایید و تا جایی که امکان دارد ارتباط خود با حیوانات را کاهش دهید و با سطوح مختلف تماس نداشته باشید و همچنین از خوردن غذاهای خام پرهیز کنید و از غذاهای فریز شده کمتر استفاده نمایید و رعایت بهداشت در تغذیه می تواند یکی از مهمترین گام ها در پیشگیری از بروز بیماری کرونا باشد.

 

پیشگیری از کرونا

 

مراجعه به پزشک برای تشخیص بیماری کرونا

در ابتدا همیشه سعی کنید آرامش خود را در مواجه شدن با شرایط مختلف حفظ کنید تا کنترل امور را به دست بگیرید و اگر علائم سرماخوردگی را در خود مشاهده می کنید، چنانچه شبیه سرماخوردگی ساده و  آنفولانزا است نیازی نیست که سریعاً به پزشک مراجعه کنید و اگر دچار علائم بیماری شدید می توانید به پزشک مراجعه کنید و بهتر است حتما حداقل به مدت 14 روز در خانه بمانید تا ویروس به اطرافیان شما منتقل نشده و یا آنها به شما انتقال ندهند و تمام نکات بهداشتی که ذکر شد را رعایت کنید.

 

نحوه تشخیص بیماری کرونا

همانطور که گفته شد بیماری کرونا علامت هایی دارد که شناسایی و تشخیص به موقع آنها می‌تواند حائز اهمیت باشد. ولی همانطور که گفته شد علامت های این ویروس با سرماخوردگی و آنفولانزا معمولاً اشتباه گرفته می‌شود و تنها راه تشخیص درست بیماری کرونا، تست های آزمایشگاهی می باشد و چنانچه علائم اولیه بیماری کرونا یعنی تب، سرفه خشک، تنگی نفس و مشکلات تنفسی دارید؛ بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه نمایید تا از شما تست مربوطه گرفته شود و بعد از این علائم معمولا مشکلات گوارشی بروز پیدا می‌کند و تمام آنها بعد از چند روز شدت پیدا می‌کنند.

 برای تشخیص بیماری معمولاً یک نمونه از مخاط بینی و دهان فرد با یک شیئی شبیه گوش پاک کن گرفته می شود و بررسی ها روی آن انجام می شود و نمونه هایی که از مخاط افراد گرفته شده با تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز در آزمایش انجام شده به توده ای از مولکول های ژنتیکی در ویروس کرونا تبدیل می شوند. سپس یک مقایسه بین توالی ژن ها صورت می گیرد و در نهایت تشخیص داده می‌شود که فرد به بیماری کرونا مبتلا شده است یا خیر؟ این بررسی‌ها توسط کیت تست انجام می‌شود و مخاط را روی کیت قرار می دهند تا نتیجه آزمایش مشخص شود.

 

علائم بیماری کرونا

 

ویروس کرونا چقدر می تواند خطرناک باشد؟

با این که این ویروس در مدت زمان کم به سرعت منتشر می‌شود و علائم حاد دارد ولی آنقدر ها هم که در جهان به یک موضوع حاد تبدیل شده است خطرناک نیست و نسبت به نسخه قبلی درصد مرگ و میر کمتری دارد. اما نگرانی اصلی به خاطر شیوع سریع و راحت آن می باشد.

نحوه اتتقال به این گونه است که حتی در کسری از ثانیه فرد مبتلا می تواند ویروس خود را به هزاران نفر دیگر منتقل کند و چون علائم آن در ابتدا ساده است باعث بی‌توجهی افراد شده و ویروس وقت کافی برای درگیر کردن مجاری تنفسی را پیدا می کند.

 عمده خطر این بیماری برای افراد بالای 50 سال و افرادی می باشد که زمینه بیماری‌های مختلف تنگی‌نفس و دیابت و بیماری‌های قلبی را دارند.

خیلی از افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند اصلا نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند و طی یک هفته بهتر می شوند و فقط برخی از آنها نیاز به مراقبت های ویژه دارند. اما تمام اینها در صورتی است که نکات گفته شده به صورت کامل رعایت شود و تا جایی که امکان دارد از خانه بیرون نرود و مدتی را در قرنطینه بگذرانند تا خطر شیوع و ابتلا به بیماری کاهش پیدا کند.

 آمار و ارقام نشان می دهد که میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا 2 تا 3 درصد می باشد که آمار بسیار زیادی نیست و همانطور که گفته شد، سرعت گسترش و انتقال آن باعث نگرانی می باشد.

یکی از راه‌هایی که بسیاری از پزشکان برای تست خانگی بیماری کرونا پیشنهاد می دهند این است که در ابتدای روز پس از بیدار شدن از خواب با یک نفس بسیار عمیق، 10 ثانیه نفس خود را حبس کنید و اگر به سرفه نیفتادید یعنی از تمام حجم ریه خود برای تنفس کمک می‌گیرید و جای نگرانی نیست.

 ولی اگر این روش شما را به سرفه انداخت، به سایر عوامل بروز بیماری هم دقت داشته باشید و در صورتی که خود را مشکوک به بیماری دیدید، حتماً در اسرع وقت به بیمارستان و به پزشک مراجعه نموده و از نزدیک شدن به سایر افراد دوری کنید.

 

کرونا ویروس

 

پیشگیری از ابتلا به کرونا

 یکی از راه‌هایی که باعث جلوگیری از بروز و گسترش ویروس کرونا می‌شود، مرطوب نگه داشتن دائمی سطح دهان و تحریک بزاق دهان می باشد که می توانید با خوردن چند جرعه آب هر چند دقیقه یکبار و استفاده از آدامس یا موادی که بزاق شما را تحریک کنند، مدام ویروس ها را به سمت مری و معده کشانده تا با اسید معده خنثی شوند.

 در صورت خشک بودن مجاری تنفسی و سطح دهان، احتمال اینکه ویروس ها به سرعت وارد مجاری تنفسی و نای شوند زیاد است و رعایت این نکات هرچند ساده می‌تواند شما را از از ابتلا به این ویروس خطرناک مصون بدارد.